joi, 22 octombrie 2009

cum functioneaza un suflet

refuz sa cred ca sufletul este ac lucru cu creierul. refuz sa cred ca ACELE stari pe care le simti clar altfel in tine sunt legate de creier si de substantele lui care se combina. refuz.

stiu sigur ca undeva in mine exista o cutiuta. eh. si acolo..departe de creier...departe de inima... departe de oameni...departe de orice...... in acea cutiuta ..mai sta bineinteles o cutiuta. o cutiuta rosie. da. neaparat rosie. si e o cutiuta de cadou. e un cadou primit de la viata, cadou numit suflet.

e o cutiuta goala...si totusi atat de plina. E ceva in ea pe care nu ai cum sa l atingi si totusi poti sa-l pui in altceva. nu ai cum sa l vezi si totusi stii ca exista. nimeni nu stie unde e si totusi ar putea sa ti l raneasca atat de usor. nu l vei gasi in viata ta si totusi poti sa il pierzi. suspect lucru acest suflet.

descoperi ca ai suflet la o varsta frageda. atunci deschizi cutia pentru prima oara. pare atat de mica dar e atat de incapatoare.

incepi sa aduni tot felu de lucrusoare in ea. la inceput e o cutie de depozit. pui in ea tot felu de tampenii. n ai cum sa intelegi ce i cu ea.

trece timpu apoi. cutia de depozit din tine se transforma incet si incepi sa simti. incepi sa i simti importanta. incepi sa simti...... simti pentru prima oara in tine fiorul dragostei. simti pentru prima oara gustul dezamagirii..poate si pentru a doua oara. simti cum ti se rascoleste cutiuta si cum se sifoneaza la un simplu gest al cuiva. simti. simti toate astea pentru ca nu stii sa o protejezi. nu stii. nu inca.

dupa ce ti au sifonat cutiuta incepi sa stii cum sa ai grija de ea. doar e cea mai valoroasa cutiuta de cadou pe care ai primit o in viata ta.

in fiecare zi descopar niste reguli. probabil se aplica numai cutiutei mele.
am invatat ca:

1. in momentul in care arati unei persoane ca ai o cutiuta... o sa vrei sa ii arati cat de frumoasa e. apoi o sa vrei sa ii arati ce e inauntru. mare greseala. acel cineva ti o va sifona cu siguranta.

2. aceasta cutiuta este mancacioasa. vrea sa bagi in ea tot timpu cate ceva. chiar in fiecare zi. are nevoie de ceva. orice. un zambet. o vorba. un soare. un pisi. un sarut. un ceva

4. atunci cand plangi din suflet este cel mai dureros plans ever. uiti de creier. de inima. de tot. te doare efectiv tot corpu. simti cum aerul care intra in tine se agata de tine..pe dinauntru si refuza sa iasa afara. simti cum ceva in piept..pe mijloc...te macina... si tremuri. da. trist. si... plangi din suflet de maxim 3 4 ori in toata viata ta...deci... enjoy.

5. uneori cutiuta se inchide. se inchide pe perioade nedeterminate. poate dura o saptamana (minim) pana la ani. si nu depinde de tine daca vrei sa o mai deschizi sau nu. depinde de el...de suflet. sau intr o varianta moderna depinde de un el care sa stie ce sa i spuna cutiutei ca sa se deschida din nou.

3 lipseste.

Niciun comentariu: